Twaalf al-Qaida-leden gedood door drone-aanvallen in Jemen

Twaalf al-Qaida-leden gedood door drone-aanvallen in Jemen

Twaalf al-Qaida-leden gedood door drone-aanvallen in Jemen

Print
Twaalf vermoedelijke al-Qaida-leden zijn donderdag in Jemen om het leven gekomen bij drie drone-aanvallen, vermoedelijk uitgevoerd door de Verenigde Staten. Het aantal aanvallen met drones in Jemen sinds juli ligt daarmee op acht. Dat zeggen stamhoofden en een militaire bron.

De eerste aanval gebeurde in de vooravond. Twee voertuigen werden onder vuur genomen in het gouvernement Marib, ten oosten van hoofdstad Sanaa. "Zes leden van al-Qaida werden daarbij gedood", zei een verantwoordelijke die anoniem wou blijven.

Regio Al Mukalla

Het doelwit van de tweede aanval was "een voertuig met twee leden van al-Qaida dichtbij Gil Bawazir", in het zuiden van het land, zei een stamhoofd. "De twee leden werden gedood." Vier andere "al-Qaida-leden" werden gedood bij een derde drone-aanval donderdagavond in dezelfde regio, zegt een militaire bron. De regio, dichtbij Al Mukalla, de hoofdstad van het gouvernement Hadramaut, herbergt olie-installaties die het doelwit waren van aanslagen die volgens de autoriteiten verijdeld werden.

De Verenigde Staten waarschuwden een week geleden voor aanslagen in de regio vanwege een dreiging van al-Qaida. Een twintigtal diplomatieke vertegenwoordigingen in het Midden-Oosten en Afrika werden gesloten.

Belga, archieffoto

MEEST RECENT