Grote brand in feestzaal De Leeuw

Print
Wijnegem - Op het recreatiedomein De Leeuw aan de Kasteellei in Wijnegem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed in de feestzaal.

Omdat het recreatiedomein er al lange tijd erg verlaten bij ligt en ook verscholen zit tussen de bomen, werd de brand laat opgemerkt. Het waren mensen van het nabijgelegen internaat Don Bosco die een dikke rook zagen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek de feestzaal in brand te staan met daarbij heel veel rookontwikkeling. Het vuur was via de vloer naar het ondergelegen keldercomplex met onder meer de keuken en kleedruimtes verspreid.

Het duurde lang tot de brand onder controle was en rond 5.30 uur ontdekte de brandweer een nieuwe vuurgloed. Om 7 uur waren de brandweermannen nog altijd aan het nablussen.

Leegstand

Recreatiedomein De Leeuw staat al twaalf jaar te koop. De leegstand laat zijn sporen na. Zowel het gebouw met daarin de feestzalen als de tennisterreinen verkeren in een belabberde toestand.

In juni maakte de gemeente Wijnegem bekend dat ze het domein gaat kopen zodat de bevolking er terug gebruik van kan maken.

Beelden BFMMEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio