Mishandeld veulen is aan de beterhand

Mishandeld veulen is aan de beterhand

Mishandeld veulen is aan de beterhand

Print
Het veulen dat woensdag in Beringen gruwelijk werd toegetakeld door een paardenbeul is aan de beterhand. "Het veulen is nog stijf en gezwollen, maar het gaat een dag later al veel beter", zegt paardenchirurg Tom Mariën.

"Mensen die de foto's voor de operatie zagen, vroegen ons hoe we aan zoiets begonnen waren. Als team moet je daarvoor een dosis lef en ervaring hebben en een hart voor dieren. Voor hetzelfde geld krijgt het dier een spuitje. De snee met een lengte van 82 cm hebben we mooi kunnen hechten, er blijft alleen een open wonde van 20 op 15 cm, maar ook dat lossen we wel op", vertelt Tom Mariën, die het dier opereerde.

De zenuwen staan, na het tweede geval van paardenmishandeling in Beringen op een week tijd, onder hoogspanning. Burgemeester, politie en gouverneur roepen de hulp in van alle inwoners om de paardenbeul zo snel mogelijk te vatten.

Een nieuwe Facebookgroep 'Stop de paardenbeul', die geld wil inzamelen voor de verzorging van de mismeesterde dieren, telt al meer dan 16.000 leden.

Lees meer in uw krant.

Lees ook Paardenbeul snijdt stuk uit rug van veulen

KLU

Foto KLU

.

Nu in het nieuws