Extra maatregelen voor komst Antwerpfans naar Heist (video)

Print
Het voetbalstadion van KSK Heist krijgt binnenkort flink wat supporters over de vloer. Nu zondag krijgt de Heistse thuisploeg bezoek van tweedeklasser Antwerp. Begin september zijn alle ogen dan weer gericht op de wedstrijd tussen eersteprovincialer KSV Schriek en Beerschot-Wilrijk, die eveneens in het stadion in de Lostraat plaatsvindt.

“Het pakket met tickets dat Antwerp van ons kreeg, was al snel volledig uitverkocht”, legt Dirk Poortmans van KSK Heist uit. “Momenteel worden er nog tweehonderd tickets bijgedrukt, waarvan we verwachten dat ze binnen de kortste keren ook weg zullen zijn. Ons stadion heeft nu eenmaal maar plaats voor 1400 mensen in het bezoekersvak”, gaat hij voort. De loketten voor de bezoekende ploeg zullen zondag dan ook niet geopend zijn.

Volgens een aantal geruchten zou het Heistse stadion nog niet klaar zijn voor de komst van de Antwerpse supporters. Poortmans weerlegt: “De werkzaamheden aan de nieuwe kant zijn inderdaad nog niet klaar, maar dat was dan ook niet de bedoeling. De supporters kunnen in principe niet tot bij de werkzaamheden komen, dus we verwachten daar geen problemen”, klinkt het.

Hoge verwachtingen

Ook de Heistse politie is voorbereid op de komst van de Antwerpse supporters. “Er werden extra maatregelen getroffen en er zal een beroep worden gedaan op versterking van buitenaf”, klinkt het.

Ook voor de wedstrijd tussen Schriek en Beerschot-Wilrijk zal de politie mogelijk dezelfde werkwijze hanteren. Informeel werd wel eens geopperd om de wedstrijd in het stadion van Racing Mechelen te spelen, maar die plannen lijken opgeborgen.

Kristof Van Rompaey,
Sven Van Haezendonck

Foto: GiPla
Het stadion van KSK Heist

MEER VOETBALNIEUWS