Dossier Kaaien

Scheldekaaien verdelen coalitie

Coalitiepartner CD&V reageert verrast op de visie van schepen Rob Van de Velde (N-VA) op het masterplan Scheldekaaien. Volgens de partij is er wél een grote nood aan een parking aan de wijk Sint-Andries.

drombouts

Volgens schepen van Stadsontwikkeling Van de Velde zijn er bijsturingen nodig aan het masterplan Scheldekaaien. Hij vreest dat met de huidige plannen de Scheldekaaien een "dooie wandelzone" worden. De ondergrondse parkeergarage wordt geschrapt omdat er geen interesse is van private parkinguitbaters. Hij wil vooral een nieuwe parking dichter bij het oude stadscentrum.

"Het schrappen van de parking aan Sint-Andries is te kort door de bocht", zegt schepen Philip Heylen (CD&V). "Er zijn daar veel bedrijven en die hebben parkeerplaatsen nodig. Ik heb er begrip voor dat er problemen zijn, maar we hebben nog tijd om daar een gepaste oplossing voor te vinden."

Heylen tilt er ook zwaar aan dat zijn collega de Scheldekaaien na de heraanleg als een "dooie wandelzone" omschrijft. CD&V en Open Vld verdedigden de vorige legislatuur steeds het masterplan. "De plannen zijn zeer realistisch", zegt Heylen. "Er was plaats voor horeca en als schepen van Cultuur kan ik zorgen voor het nodige leven op de kaaien. Het zal zeker geen 'dooie wandelzone' worden."

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad waarin ook de special 'De Scheldekaaien door de eeuwen heen' terug te vinden is.

SVW

Foto Sarah Van den Elsken