1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stand-upcomedians openen laatste editie Casa Blanca

In Hemiksem is woensdag de tiende editie van het gratis muziekfestival Casa Blanca van start gegaan. Op de eerste dag trokken zowat 9.000 muziekliefhebbers naar de terreinen van de Sint-Bernardusabdij. Nog tot en met zaterdag geven 47 groepen en artiesten er het beste van zichzelf op drie podia. Daarna valt onherroepelijk het doek over het festival.

drombouts

Het zal je maar overkomen als festivalorganisator. Weken aan een stuk stralend en bij wijlen tropisch weer, maar uitgerekend woensdag gingen de hemelsluizen open. casa Blanca ging na een dag van onophoudelijke regen wat aarzelend en gezapig van start.

Het was aan de stand-upcomedians om het reeds toegestroomde volk in de Marquee op te warmen. Met de tent zowat voor de helft gevuld, zette. Master of Ceremony (MC) van dienst Xander De Rijcke het feestje in gang.

Een man in het publiek die onophoudelijk commentaar spuide, was voor hem en zijn volgelingen Raf Coppens en Nigel Williams meteen goed om het publiek op hun hand te krijgen. Soms leken ze het er zelfs even van op hun heupen te krijgen, maar pikten ze er niettemin gretig op in om de man door de mangel te halen.

“Hoe één man de pret kan bederven”, gaf Williams de man lik op stuk. Snel gevolgd door een bruggetje naar Daan. De zanger was, na zijn dronken bui afgelopen weekend op Linkerwoofer, voor alle comedians die woensdag op Casa Blanca de revue passeerden een makkelijke prooi.

Ook Alex Agnew, die de Marquee intussen goed had doen volstromen, refereerde graag naar Daans uitspatting. Het publiek op de weide zwol intussen aan met zij die vooral uitkeken naar de optredens van Arno,. The Levellers en Absynthe Minded.

20.000

Volgens de organisatoren deed het slechte weer in de voor- en namiddag potentiële bezoekers wat twijfelen, waardoor de opkomst lager uitviel, maar ze hopen de volgende dagen toch telkens 20.000 festivalgangers te lokken.

Dan is het uitkijken naar onder meer Praga Khan, The Human League, The Opposites, Felix da Housecat, Discobar Galaxie, Bart Peeters, Milk Inc, K3 en Kaatje en de Ketnetband voor de allerkleinsten. De allerlaatste dag van Casa Blanca wordt afgesloten met een vuurwerk.

Bart Roggeman

Foto Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER