Bradley Wiggins blikvanger tijdens Eneco Tour

Ook na het afhaken van Tom Boonen kon de organisatie van de Eneco Tour (WorldTour) woensdag een mooi deelnemersveld voorstellen op een persconferentie in Mechelen. Zo komt de Brit Bradley Wiggins, eindlaureaat van de Tour de France 2012, maandag 12 augustus aan de start van de negende editie van de rittenkoers door België en Nederland.

jrosquin

"Naast Wiggins zakken nog een pak interessante namen af. Renners als wereldkampioen Philippe Gilbert, Belgisch kampioen Stijn Devolder, Nederlands kampioen Johnny Hoogerland en Lars Boom, de eindwinnaar van vorig jaar, zorgen voor een topdeelnemersveld", stelde koersdirecteur Rob Discart.

Ook Wilco Kelderman, winnaar van de Ronde van Denemarken, Pieter Weening, winnaar van de Ronde van Polen, Jan Bakelants, Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Simon Spilak, Filippo Pozzato, Alessandro Ballan en Taylor Phinney tekenen present. In de massasprints is het uitkijken naar Marcel Kittel, John Degenkolb, Theo Bos, Danny Van Poppel, Arnaud Démare, Elia Viviani, Tyler Farrar, Matti Breschel, Yahueni Hutarovich, José Joaquin Rojas, Daryl Impey en Alessandro Petacchi. Die laatste maakt zijn debuut in het shirt van Omega Pharma-Quick.Step.

De negentien WorldTour-ploegen starten. De twee wildcards gingen naar de Belgische procontinentale ploegen Topsport Vlaanderen-Baloise en Accent-Jobs-Wanty.

Foto: PN Bradley Wiggins tijdens de afgelopen Ronde van Polen