1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Overgang van Mboyo naar Genk rond

De overgang van Ilombé Mboyo naar Racing Genk is helemaal rond. Dat bevestigt de club op zijn website. De Rode Duivel zou van AA Gent naar Limburg verhuizen voor een recordbedrag tussen de 4 en 5 miljoen euro.

jrosquin

Racing Genk maakte de transfer wereldkundig via een bericht op de website. "KRC Genk is verheugd met de komst van de 26-jarige Congolese Belg", zo luidt het.

“Hij heeft die extra kwaliteiten die we nog zochten om onze kern uit te balanceren en te versterken. Hij is technisch vaardig, snel, balvast, stevig in de duels en bovenal: hij scoort vlot", stelt sportief directeur Gunter Jacob.

Ook Mboyo zelf klinkt opgelucht. “De overgang naar een topclub die meestrijdt voor de titel is uiteraard een mooie stap vooruit in mijn carrière. Ik hoop dat ik de club en de supporters kan verwennen met veel doelpunten. Zowel in de competitie, in de beker, als in Europa."

Morgen donderdag zal Mboyo officieel worden voorgesteld aan de pers door Dirk Degraen in de Cristal Arena omstreeks 12u45.

Mboyo scoorde afgelopen weekend met andere woorden dus zijn laatste doelpunt voor AA Gent. Afgelopen jaargang maakte hij 21 doelpunten voor de Buffalo's.

Foto: PN

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL