Leuvens ritme in striemende regen (video)

Zestien leden van de drumband van Cirkus in Beweging uit Leuven storen zich helemaal niet aan de hevige regenval boven de Antwerpse Grote Markt.

drombouts

"We zijn nu eenmaal bezig met een Grote Marktentocht", zegt bandleider Tom Permentier. "Die brengt ons in vijf dagen van Hasselt naar Oostende over Brussel, Antwerpen en Gent. De bedoeling is dat we door te spelen voldoende geld inzamelen om te kunnen slapen en eten en om ons vervoer naar de volgende stad te kunnen betalen. En tot nu lukt dat aardig, met dagelijks een aantal optredens op de Grote Markt van onze gaststad."

De regen deerde de jongeren, allen tussen 17 en 23 jaar, niet. Wellicht ook omdat ze bijna constant bewegen. Geen onozele danspasjes, maar verrassende stapjes die opvallend synchroon liepen. Ze bleven maar doorgaan, tot het regenwater bij elke slag opspatte vanop het vel over de drum. "In principe zijn de drums - ambachtelijk ineen geknutseld door een man uit het Leuvense - niet gemaakt om in de regen te worden gebruikt", geeft Tom toe. "Maar ze zullen het wel uithouden tot het einde van onze tour."

JVB

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio