Astrid Bryan: "John bedroog me met 17-jarige Filippijnse"

Gisteren raakte bekend dat Astrid Bryan de villa waar ze tot nu toe met haar inmiddels ex-man in woonde krijgt. Daarmee werden de geruchten dat 'den John' zijn echtgenote zou hebben bedrogen min of meer bevestigd. Astrid Bryan vertelt nu in Het Laatste Nieuws dat het waar is: "Ik heb foto's van hun tweeën gezien, en ook chatberichten en e-mails tussen hen".

fvranckx

Lees ook: Astrid Bryan krijgt villa: "John heeft mij bedrogen"

Astrid zegt dat het meisje, de nu 22-jarige Ancy Dieto, haar zelf gemaild heeft. Dat gebeurde al in maart. "Ze schreef dat ze een relatie met John heeft gehad (die relatie begon volgens de Filippijnse toen ze 17 was, nvdr.) en dat hij haar heeft beloofd om met haar te trouwen. Ze wist niet dat John al getrouwd was en nog minder dat ik in Vlaanderen een celebrity ben. Het was een steek in mijn hart. Ik kon het eerst niet geloven. Maar al snel kreeg ik bewijzen in handen."

Astrid confronteerde haar man meteen met het overspel. "Ge zijt mij aan het bedriegen en dat verdien ik niét. Ik wil scheiden want ik weet dat het waar is", kreeg hij te horen. "Ik heb hem toen ook voor de keuze gesteld: 'Ofwel verhuis je nu ofwel blijf je tijdelijk bij mij wonen tot je een ander huis hebt, maar dan slaap je wel in de guest room. Want ik slaap niet meer met u in één bed.'"

De Vlaamse Hollywoodvrouw besefte dat haar leven zou gaan veranderen maar kon naar eigen zeggen niet leven met het bedrog van haar man. Die ging akkoord met de beslissing van Astrid. "Het is niet zo dat hij een bos bloemen aan de deur heeft gezet, nee. Hij zit ook helemaal niet in zak en as, of zo."

Preuts

"Al die leugens heb ik als zeer pijnlijk en onrechtvaardig ervaren. Want ik ben juist een heel conservatieve op relatievlak. Op mijn 22ste was ik al getrouwd en voor mijn huwelijk heb ik bitter weinig boyfriends gehad. Ik ben geen flirter en zelfs wat preuts", vertelt ze nog in de krant.

"Voor mij was het in elk geval een fairy tale, een sprookje. Voor John zal het dan toneel zijn geweest, zeker? Van zijn kant zal het dan blijkbaar zijn gespeeld? En hij heeft het heel schoon gespeeld. Want ik heb nooit iets gemerkt. Vorig jaar hebben we onze huwelijksgeloften vernieuwd en ik had niet door dat hij mij aan het bedriegen was. Ik weet wel dat hij mij graag heeft gezien, maar op een andere manier dan ik hem. Dat is een verschrikkelijke teleurstelling."

Naam behouden

Toch wil ze niet met nog meer ruzie uit elkaar gaan. Daarom kocht ze John uit de villa die ze samen hadden gekocht. "Ik heb hem doodgraag gezien en wil niks van hem. Hij heeft zijn spullen meegenomen en ik houd de mijne. De scheiding maakt me niks rijker, ik houd geen enkel financieel voordeel aan mijn huwelijk over. Ik heb in principe recht op alimentatie, maar ik wil het niet want ik heb geen zin in die papierwinkel, geen zin om de komende vier jaar ruzie te staan maken voor een rechtbank. Dat drama hoef ik niet in mijn leven. Er komt toch niks goeds uit voort. Want John weet en kan alles, als zakenman. Ik heb hem gezegd dat ik niks wil en dat ik niet ga vechten. Deze week komt de echtscheiding op de rol te staan, in de state of California is een scheiding binnen de zeven maanden geregeld."

Daarna zal Astrid de naam Bryan behouden. "En als ik ooit zou hertrouwen, komt de naam van mijn tweede man gewoon achter Astrid Bryan te staan. The American way."

Archieffoto PN