Scoonwoon stopt met winkel in Offerandestraat

De designwinkel Scoonwoon op de hoek van de Offerandestraat met de Dambruggestraat sluit. Zaakvoerder Paul Vuylsteke gaat met pensioen.

jrosquin

Paul Vuylsteke opende elf jaar geleden een tweede vestiging van Scoonwoon in de Offerandestraat. Het was de flagshipstore van de merken Kartell en Fritz Hansen. De winkel stond symbool voor de mogelijke heropleving van de buurt.

Vuylsteke betreurt dat hij de winkel nu moet sluiten. “Ik heb die winkel steeds graag gedaan, maar ik ben zeventig jaar en kan het fysiek niet meer aan”, zegt hij. “Mijn twee kinderen houden al de winkel in de Gemeentestraat open en ze zagen het niet zitten om ook de vestiging in de Offerandestraat er bij te nemen.”

Negatief imago

De zaakvoerder is ook wat teleurgesteld in het stadsbestuur. “Ik ben steeds blijven geloven in deze wijk”, zegt Vuylsteke. “De afgelopen elf jaar is het hier ook verbeterd. Alleen heeft het stadsbestuur zich niet gehouden aan de gemaakte beloftes. De wijk kampt nog steeds met een negatief imago. Het was moeilijk om klanten tot in de Offerandestraat te krijgen. Dat was onterecht. Ik heb het steeds plezant gevonden om hier een winkel te hebben.”

Door het negatieve imago was het voor Vuylsteke ook moeilijk om een overnemer te vinden. De winkelruimte komt niet leeg te staan. Eind oktober komt er een winkel met vintagemeubelen waar de klanten ook koffie kunnen drinken of een snack eten.

Liefhebbers van design kunnen nog tot eind september terecht in Scoonwoon in de Offerandestraat voor de uitverkoop.

SVW

Foto: JVDP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio