Beloftenkampioen Sean De Bie gaat voor Lotto-Belisol rijden

Lotto-Belisol rekent vanaf 1 januari 2014 twee seizoenen op Sean De Bie, de Europese kampioen bij de beloften die momenteel uitkomt voor Leopard-Trek. Dat maakte de Belgische wielerformatie woensdag bekend.

fvranckx

De 22-jarige renner, die vorig jaar de eerste etappe in de Triptyque des Monts et Châteaux won, is de neef van veldritbondscoach Rudy De Bie en ex-veldrijder Danny de Bie. In het veldrijden werd de jonge De Bie in 2006 en 2007 Belgisch kampioen bij de nieuwelingen.

"Sean komt uit een wielerfamilie, kan op verschillende terreinen ingezet worden, maar is iemand met een voorliefde voor het klassieke werk en is niet traag in een groepje aan de meet", verklaarde Marc Sergeant, manager bij Lotto-Belisol, dat dinsdag ook de komst van de Fransman Tony Gallopin bevestigde. "De concurrentie is groot, maar het geven van kansen aan de talentvolle Belgische jongeren maakt deel uit van onze visie en die onderschrijven we hiermee ten zeerste."

"Ik ben klaar om de stap naar de profs te zetten", zei De Bie zelf. "Wat mijn precieze rol binnen het team zal zijn, is nog even afwachten. Ik wil een groot renner worden. In mijn eerste jaar wil ik vooral leren en goed rondkijken om te weten hoe het eraan toegaat bij de profs. Op de momenten dat ik mijn eigen kans mag gaan in de wedstrijden die mij liggen, zal ik goeie resultaten nastreven. Eendagswedstrijden en korte hellingen liggen mij het best."

Belga, foto PN