Miljoenen Belgen vergaten vakje rijkentaks aan te vinken op aangifte

Zoals eigenlijk wel verwacht kon worden, zijn een heleboel Belgen die hun belastingaangifte hebben ingevuld via Tax-on-Web het vakje over de rijkentaks vergeten aan te vinken. Maar liefst 1,2 miljoen van de 2,7 miljoen Tax-on-Web-gebruikers wisten volgens De Tijd niet of vergat dat de code 1440 niet mocht worden genegeerd. Financiën zal hen niet beboeten.

fvranckx

Belgen die in 2012 meer dan 20.020 euro verkregen uit intresten uit dividenten moeten dat voortaan aangeven. Daarvoor werden de codes 1440 en 2440 (voor de partner) in het leven geroepen. Een grote groep landgenoten moest dus laten weten dat ze geen inkomsten verzwegen die onder de rijkentaks vallen.

Via de elektronische aangifte werd dat, ondanks de waarschuwingsmelding die vanaf begin juni werd toegevoegd, 1,2 miljoen keer vergeten. Mogelijk zal dat aantal nog aandikken wanneer ook de cijfers van de papieren aangifte bekend zijn.

Als ook u de code bent vergeten aan te vinken, kunt u best contact opnemen met uw belastingkantoor. Als er geen kwaad opzet in het spel is, riskeert u alleszins geen boete.

Archieffoto PN