1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Judoclub Boechout gaat al 13 jaar op kamp in de nabije omgeving

"Waarom naar een verre bestemming op kamp gaan als je je ook kan amuseren dichtbij," stelt Nicole van den Mooter (56) voorzitter van de Boechoutse Judoclub. Reeds 13 jaar gaat de vereniging op kamp in de buurt. Dit jaar is de club te gast in het Jongenstehuis van Don Bosco in buurgemeente Vremde.

Patrick Vandyck

"Onze verste kampbestemming was linkeroever," verklapt Nicole. "Waarom zouden we het ver gaan zoeken? Voor ons is de bestemming niet belangrijk, maar wel het plezier dat we samen maken. Bovendien biedt een kamp dicht bij huis een heleboel voordelen. We kennen de omgeving, als we iets vergeten zijn kunnen we het snel gaan halen en de winkels zijn vlakbij." Toch creëert de vereniging een echt kampgevoel. "Zo is het gebruik van gsm's en laptops verboden tijdens de activiteiten, wordt er geen bezoek toegelaten op het kamp en gaan we geregeld op uitstap." Ook het verplichte kampvuur vindt plaats. "En afsluiten doen we met een gezellige barbecue," weet Nicole.

Het fantastische weer zorgt er uiteraard ook voor dat de plezierbarometer flink de hoogte in gaat. "De zomer die we nu beleven is uitzonderlijk. Maar we zijn niet afhankelijk van het weer. We zorgen er steeds voor dat we een heleboel activiteiten hebben die niet vallen of staan met het weer. Zo organisren we, naast de obligate judosessies, ook worstelen, zumba, kajakken en country-dansen." Judoka Amelie Rosseneux, die bij de Belgische top behoort, was bereid een training te komen geven. "Dat is voor vele van onze judoka's de kers op de taart," bekent Nicole.

Robbe Van Dingenen (13) uit Boechout krijgt op school soms wel nare opmerkingen over het feit dat hij zo dichtbij op kamp is geweest. "Maar ik kan tenminste zeggen dat ik op kamp ben geweest. Dat kan niet iedereen." Wat hij het leukste vond? "Eigenlijk heb ik van alle activiteiten genoten. Maar het dagje kajakken stak er toch nog iets boven uit." Voorzitter Nicole is nu al op zoek naar een geschikte locatie voor volgend jaar. "Dan kunnen we hier in Don Bosco niet meer terecht." Een verre kampbestemming dan maar? "Neen hoor. We blijven trouw aan ons idee. Volgend jaar zullen we zeker en vast weer lekker dichtbij op kamp gaan."

Patrick Vandyck