Vliegtuig belandt naast landingsbaan na botsing met koe

Een Indonesisch vliegtuig met 110 passagiers aan boord is naast de piste beland, omdat het toestel tijdens de landing in aanraking was gekomen met een koe. Het voorval gebeurde op de luchthaven van Gorontalo, op het Indonesische eiland Celebes.

mceulemans

Er raakte geen enkele inzittende gewond toen de Boeing 737-900 van Lion Air dinsdagavond in een veld naast de landingsbaan belandde. De passagiers van het toestel, dat in de Indonesische hoofdstad Jakarta was opgestegen, konden ook op een veilige manier het vliegtuig verlaten, verklaarde een woordvoerder van het Indonesische ministerie van Verkeer.

Koe gestorven

Maar voor de koe liep het ongeval niet zo goed af. Het dier stierf toen het onder een van de wielen van het landingsgestel terechtkwam, zo meldt Agus Pramuka, het hoofd van de luchthaven.

De piloot van het toestel, Iwan Permadi, verklaarde aan het Indonesische persagentschap Antara dat hij na de botsing de geur van "verbrand vlees" rook. Hij zei ook dat hij bij het uitvoeren van de landing aanvankelijk nog honden op de landingsbaan dacht te zien. "Maar uiteindelijk bleken het drie koeien die zich midden op de landingsbaan bevonden". De luchthaven ging dicht na het incident.

Belga, foto: AFP