1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Arbeider gewond na val van ladder

Op een werf aan de Moerkantsebaan en de Spillebeekweg in Essen-Hoek is woensdag een arbeider gewond geraakt. Dat werd vernomen bij de lokale politie van de zone Grens.

dvansant

De arbeider, een man van 46 die voor het bouwbedrijf RDK nv in Rijkevorsel werkt, miste een sport op een ladder en viel drie meter naar beneden in een kelderruimte. Hij raakte daarbij gewond aan een been en moest door de brandweer uit zijn netelige positie bevrijd worden. Het slachtoffer is bij bewustzijn en verkeert niet in levensgevaar.

Verkeerde beweging

Collega Jelle F. zag het allemaal gebeuren. "Gunther heeft zich mistrapt op een laddersport. Gelukkig heeft hij zich nog kunnen draaien, zodat hij de val op zijn been heeft kunnen opvangen, met alle gevolgen van dien. Maar het had ook slechter kunnen aflopen natuurlijk."

Brandweercommandant Leo Buermans was ter plaatse. "De man moest met een hoogtewerker uit de kelder worden gehesen. Normaal gezien hebben we daar zelf ons materiaal voor. Maar aangezien er hier toch al een kraan stond, hebben we die kunnen gebruiken."

Derde keer, slechte keer

De ongelukkige man was bij bewustzijn en kon er nog flauw om glimlachen. "In het verleden heeft Gunther bij het voetballen ook al een keer zijn been gebroken, waardoor er al bouten in zijn been zitten", zegt collega Jelle F. "Wanneer dat nu weer moet gebeuren, stopt hij met werken, zei hij."

De man werd afgevoerd naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout.

MaTi Foto's MaTi/em>

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio