Quintana: "Colombia houdt van mij"

In de Tour bleek geen berg te hoog voor Nairo Alexander Quintana (23). Ritwinst in Sernoz, beste klimmer en beste jongere én tweede in het eindklassement na de ongenaakbare Christopher Froome. Als ooit een Colombiaan de Tour kan winnen, dan is het Quintana wel.

drombouts

Terugkeren naar Colombia doet Quintana pas volgende week. Eerst moet hij nog de Ronde van Burgos afwerken in dienst van Movistar. In Colombia wil hij de batterijen opladen in het vooruitzicht van het WK in Firenze.

"Ik heb van mijn ouders al vernomen dat het land zeer tevreden is met mijn prestatie in de Tour. Ik vermoed dat ik een belangrijk iemand ben geworden. Colombia houdt van mij voor wat ik heb gedaan in de Tour. Ik verwacht mij aan een warme ontvangst want Colombianen zijn gek van wielrennen."

De toekomst van Quintana ligt vooral in de Tour en daarbij droomt de Colombiaan luidop van winst. "Waarom niet? Ik was er nu al niet ver af. Maar ik zal op enkele domeinen vooruitgang moeten boeken. Mijn tijdrit moet beter, ik moet ook nog beter de tactieken van het peloton lezen. Maar boven alles moet mijn lichaam nog rijpen opdat ik nog beter recupereer en zo de opeenvolging van etappes nog beter kan verteren."

GVDL

Foto Reuters