'Het leven van een vreemdeling die mijn telefoon stal'

Tijdens een wilde fuifvakantie op Ibiza werden een Duits meisje en haar vrienden het slachtoffer van dieven. Al hun spullen werden gestolen, waaronder hun kleren en - in het bijzonder - haar smartphone.

dvansant

Vroeger was zo'n kleinood dan met de noorderzon verdwenen, maar in de 21ste eeuw is dat niet meer zo evident. De dader vergat namelijk de automatische uploadfunctie van de Dropbox-app op haar telefoon uit te zetten. Voor de leken: ze krijgt elk stukje beeldmateriaal dat de dief met de telefoon maakt, meteen op haar computer te zien.

Het slachtoffer besloot dan ook op ludieke wijze wraak te nemen en startte een blog met alle privéfoto's en -video's van de dief, die Hafid blijkt te heten en in Dubai woont.

Lees hier alles over het boeiende leven van Hafid

De blog bestaat nog maar een paar dagen, maar is intussen al waanzinnig populair. Ongetwijfeld ook omdat Hafid niet bepaald een 'groot licht' is. Zo kon hij het niet laten om te proberen de vriendinnen van het meisje te versieren op Skype, of zelfs het slachtoffer via haar eigen Facebook-account.

Hij blijkt ook een heuse modeontwerper te zijn, die zich voornamelijk toespitst op traditionele gewaden.

DV Beeld Tumblr