Greg Van Avermaet toont supervorm in Utah

Greg Van Avermaet (BMC) reageerde opgetogen, nadat hij dinsdag de eerste etappe in de wielerronde van het Amerikaanse Utah won. "Ik moest in de laatste kilometer mijn slag slaan", verklaarde hij na afloop.

drombouts

Na 179,1 kilometer tussen Brian Head en Cedar City kwam Van Avermaet als eerste over de meet. Op 600 meter van de finish snelde hij weg van zijn concurrenten, om zijn kleine voorsprong niet meer weg te geven.

"Ik wist dat de aankomst me niet echt zou liggen, omdat die afhellend was", zei de BMC-renner. "Ik dacht dat mannen als Michael Matthews (Orica-GreenEdge) me er zouden kloppen. Dus probeerde ik het anders aan te pakken en ging ik er in de laatste kilometer vandoor. Bij de laatste bocht sloeg ik een klein gat, en daarna moest ik gewoon trappen tot aan de meet en hopen dat ze me niet meer zouden inhalen."

"Het wordt moeilijk voor mij om het algemeen klassement te winnen. Maar het is natuurlijk altijd goed een etappewedstrijd met een zege aan te vatten. Hopelijk kunnen we er met BMC nog enkele aan toevoegen", besloot Van Avermaet, die onlangs nog twee ritten in de Ronde van Wallonië won en er ook de eindzege pakte.

Foto Belga