Senioren vragen extra haltes centrumpendel

De adviesraad voor senioren grijpt een evaluatie van De Lijn aan om bij de vervoersmaatschappij te ijveren voor verbindingen naar onder andere de ziekenhuizen, Nekkerpool en de begraafplaats.

dvansant

Lees ook: De Lijn evalueert aanbod in Mechelen

Op 15 augustus is het een jaar geleden dat De Lijn wegens besparingen haar dienstverlening in de Dijlestad drastisch inperkte. Wie naar de binnenstad wil, geraakt daar alleen nog met de centrumpendel. Die verbindt het centraal station met de Sint- Libertuskerk in de wijk Nekkerspoel. Een beleidskeuze die voor heel wat ongenoegen zorgde, zeker bij senioren.

Nicole Neutjens, voorzitster van de ouderenadviesraad, hoopt alvast dat de openbare vervoersmaatschappij rekening zal houden met de frustraties die leven bij de Mechelse senioren. Ze krijgt de steun van bevoegd schepen Koen Anciaux (Open Vld). "Voor ons zijn er vier knelpunten", stelt Neutjens. Twee daarvan zijn volgens Anciaux zonder veel extra kosten op te lossen: een verbinding naar campus Leopoldstraat van het Sint-Maartenziekenhuis en eentje naar het nieuwe zwembad Nekkerpool.

"Dit kan door om het uur de pendelbus een licht gewijzigd traject te laten volgen. Om het ziekenhuis te bereiken, zou de pendelbus om het uur via de Louiza- en niet via de Graaf van Egmontstraat kunnen rijden. Voor Nekkerpool om het uur niet via de Sint-Libertuskerk", legt Koen Anciaux uit. Volgens Nicole Neutjens heerst er bij ouderen flink wat ongenoegen over de busverbindingen. "Er is een nieuw zwembad, maar we geraken er niet. Idem voor evenementen die plaatsvinden in De Nekker of de Nekkerhal. Het voelt aan alsof we uitgesloten worden", geeft ze aan.

Lees meer in de Gazet van Mechelen, blz. 13

SVH Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio