1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zo ga je muggenbeten te lijf

De zon heeft ook enkele onaangename insecten wakker geschud. De muggen vieren deze zomer hoogtij en onze benen en armen lijden als nooit te voren. En toch kan je via enkele simpele trucjes ervoor zorgen dat zo'n muggen- (of insecten-) beet geen jeuk of uitslag meer geeft.

mgeysmans

Lesley-Ann Poppe geeft in TvFamilie alvast enkele handige tips om op natuurlijke wijze de roodheid en het jeukende karakter van dergelijke beten tegen te gaan.

Klei bevat mineralen die helpen om het jeukende gevoel tegen te gaan. Je kan klei in natuurwinkels en apothekers kopen in poedervorm. De rode en groene variant bevatten het meeste mineralen en zijn dus het efficiëntst. Even mengen met wat water of muntthee en smeren op de beten.

Bakpoeder mengen met wat water en aanbrengen op de beten. Heb je meerdere beten, strooi dan een viertal eetlepels bakpoeder in een warm bad en ga er een kwartiertje in weken. Helpt voortreffelijk om de bultjes weg te krijgen.

Lavendel-, munt- en theeboomolie neutraliseert het gif, vermindert de roodheid en de jeuk. Voeg wat druppels toe aan klei of bakpoeder voor extra efficiëntie. Rechtstreeks enkele druppeltjes op de beet doen kan ook helpen. Als je de olie mengt met honing werkt het ook ontsmettend.

Het blad van weegbree (een plant die je langs de weg vindt, maar ook in natuurwinkels kan verkrijgen) op de beet wrijven. Je merkt na enkele minuten dat de beet minder irritant wordt en dat het gif wegtrekt.

Photo News

MEER OVER Fit & Gezond