Voorzitter scholierenkoepel klust bij als prostitué, neemt ontslag

Lyle Muns heeft zelf beslist om af te treden als voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK), nadat hij in een blogbericht had bekendgemaakt dat hij bijklust als prostitué voor mannen. "Hij moest van ons niet aftreden", luidt het woensdag bij VSK. "Zoiets behoort tot de privésfeer." De taken van de voorzitter zullen voorlopig verdeeld worden over de leden van de raad van bestuur, tot aan de geplande voorzittersverkiezingen in oktober.

dvansant

Lees hier de volledige blogpost van Muns: 'Ik ben sekswerker (and I'm proud of it)'

Muns postte op 1 augustus op zijn weblog een bericht onder de titel "Ik ben sekswerker (and I'm proud of it)". Dinsdag besliste hij af te treden als voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel, de netoverschrijdende koepel van leerlingenraden in Vlaanderen. "Hij oordeelde zelf dat zijn bijverdienste als 'sekswerker' onverzoenbaar is met zijn rol als scholierenvoorzitter", zegt de VSK in een persbericht.

"We zijn heel tevreden met het werk dat Lyle het afgelopen jaar als voorzitter heeft verricht. We vinden het jammer dat het nu abrupt wordt afgesloten, maar respecteren zijn beslissing", aldus nog de VSK. De koepel maakt zich niet al te veel zorgen over mogelijke imagoschade.

In oktober liep het mandaat van Muns sowieso af. Dan vinden er nieuwe verkiezingen plaats, waar scholieren middelbaar onderwijs zich zoals gewoonlijk kandidaat voor zullen kunnen stellen. Die planning wordt behouden, aldus de VSK. Tot dan worden de voorzitterstaken verdeeld onder de leden van de raad van bestuur.

Belga Archieffoto Michel Steensels