Cafébezoeker rijdt achterwaarts etalage in

Een late cafébezoeker reed in de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto achterwaarts in de etalage van apotheker Bert Delang in het Dorp van Katelijne. Het bleef enkel bij glasschade.

dvansant

Het bizarre ongeval gebeurde na een cafébezoek. “Ik hoorde een luide knal en dacht eerst aan een ongeval. Toen ik ging kijken, zag ik de auto achterwaarts in mijn etalage steken”, zegt een geschrokken apotheker Delang.

Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder aan de overkant van de straat het café had verlaten en in zijn auto was gestapt. In plaats van vooruit te rijden, reed hij zo’n dertigtal meter achterwaarts en belandde zo in de etalage. Waarom de autobestuurder met zijn wagen achterruit ging, is nog niet duidelijk.

“De auto is precies tussen twee geparkeerde auto’s gereden. Geen van de geparkeerde auto’s liep schade op. Een geluk dat hij de gevel niet heeft geraakt, dan zou de schade niet te overzien zijn geweest. Nu is er alleen glasschade, er zijn ook geen medicijnen beschadigd. We hebben wel grondig moeten opruimen om al het verbrijzelde glas te verwijderen”, vertelt de apotheker.

De brandweer van Mechelen kwam na het ongeval langs om het gehavende raam af te sluiten met houten panelen. De gevel moest niet gestut worden. De glazen etalage zal eerstdaags hersteld worden.

De onfortuinlijke bestuurder liep geen verwondingen op. De politie van Bodukap nam de man mee voor een alcohol- en drugstest.

LDN

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio