De Lijn evalueert aanbod in Mechelen

In het najaar komt er een grote evaluatie van het busaanbod in Mechelen. De Lijn zegt bereid te zijn tot aanpassingen als die passen binnen het vooropgestelde budget en de rijtijden.

dvansant

Lees ook: Senioren vragen extra haltes centrumpendel

Sinds de invoering van een centrumpendel midden augustus vorig jaar rijden er in de Mechelse binnenstad geen andere bussen meer. Tot ongenoegen van veel reizigers. De ouderenadviesraad heeft nu een voorstel klaar om de pendelbus om het uur om te leiden via het Sint-Maartenziekenhuis en het nieuwe zwembad Nekkerpool. "Dat kan volgens ons zonder extra kosten", zegt voorzitter Nicole Neutjens.

De openbare vervoersmaatschappij zegt open te staan voor gefundeerde suggesties. "Als gegronde klachten meer dan eens opduiken, zullen we daar rekening mee houden", reageert woordvoerder Koen Peeters van De Lijn Antwerpen. In Mechelen zal de vervoersmaatschappij tellingen uitvoeren en reizigers bevragen om hen te polsen naar hun ideeën over het aanbod. "Voorstellen die passen binnen de reistijden en het budget nemen wij mee, maar we zullen uiteraard prioriteiten stellen", geeft Peeters aan.

Lees meer in de Gazet van Mechelen, blz. 13

SVH Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio