Rijkste wijk in Schilde, armste in Mechelen

Uit nieuwe cijfers van de FOD Economie op basis van het netto belastbaar inkomen blijkt dat de rijkste wijk van de provincie Antwerpen de Bellemond in Schilde is. De wijk Bethaniënpolder in Mechelen is dan weer de armste van onze provincie.

dvansant

Schilde: rijker dan Knokke-Zoute

De bewoners van de Bellemondwijk in Schilde schrikken dat ze enkel de Leopold II-wijk in Tervuren moeten laten voorgaan als rijkste wijk van Vlaanderen. Met een gemiddeld belastbaar netto-inkomen van 68.838 in 2010 verslaan ze op hun sloffen Knokke-Zoute, pas vijfde in de ranking.

Oké, de ene buurman heeft zijn eigen privé-helihaven waar hij geregeld met zijn helikopter opstijgt en gemiddeld kost een bouwgrond er één miljoen. "Maar zó rijk zijn wij nu ook weer niet", vinden de vele Nederlanders die er wonen.

Mechelen: verbazend rijk voor armste wijk

Met een belastbaar netto-inkomen van 14.768 euro is de Mechelse wijk Bethaniënpolder de armste van de provincie. Enkel een wijk in Aalst doet slechter. De Antwerpse probleemwijk Stuivenberg-West staat pas vijfde. “Dat klopt niet”, klonk het gisteren verongelijkt in Bethaniënpolder.

Waarschijnlijk zal de grote aanwezigheid van allochtonen in deze sociale woonwijk en een groot OCMW-woon- en zorgcentrum het gemiddeld inkomen in Bethaniënpolder naar beneden trekken. Maar als dít het gezicht van arm Vlaanderen is, dan willen we daar graag arm Vlaanderen is, dan willen we voor tekenen. Grote Audi’s, BMW’s en Mercedessen staan er op de opritten. De huizen uit midden jaren tachtig van Woonpunt Mechelen zien er op dit moment armtierig uit omdat ze volop gerenoveerd worden en er ramen of garagepoorten ontbreken, maar het algemene beeld is in niets te vergelijken met bepaalde verpauperde buurten in Antwerpen.

Lees meer in de Gazet van Antwerpen, blz. 5

KMA Foto's JH

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio