"We vergeten je nooit, Hugo"

Twee arbeiders werden dinsdagmiddag bevangen door een acuut zuurstofgebrek in een regenput. Een van hen overleed ter plekke, zijn collega kon ontzet worden door de brandweer. Bij de vrienden en collega’s van de slachtoffers heerst verslagenheid.

dvansant

Op de Kioskplaats in Hoboken zijn bouwvakkers al een tijdje druk in de weer met de opbouw van een gloednieuw politiecommissariaat. Toen twee arbeiders van de firma Hooyberghs uit Arendonk dinsdagmiddag werkzaamheden in een regenput in het gebouw wilden uitvoeren, liep het mis.

Te weinig zuurstof

De twee mannen waren zelf afgedaald in de put en wilden de houten bekisting van de put verwijderen. “In de put zijn de twee mannen onwel geworden en gevallen. Het zuurstofpeil in de put lag veel te laag”, vertelt brandweerluitenant Koen Desmet. De andere arbeiders op de werf probeerden hun collega’s nog uit de put te halen, maar merkten dat ook zij bevangen raakten door het zuurstoftekort.

De 51-jarige Hugo Claus uit Herentals overleed ter plekke. Zijn collega, eveneens een Kempenaar, kon door de brandweer ontzet worden. Hij werd naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem gevoerd en verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar.

SaRe/ToVe Foto's BFM, GVA