1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"We vergeten je nooit, Hugo"

Twee arbeiders werden dinsdagmiddag bevangen door een acuut zuurstofgebrek in een regenput. Eén man, de 51-jarige Hugo Claus uit Herentals, stierf ter plekke, zijn collega kon ontzet worden door de brandweer. Bij de vrienden en collega’s van de slachtoffers heerst verslagenheid.

dvansant

Op de Kioskplaats in Hoboken zijn bouwvakkers al een tijdje druk in de weer met de opbouw van een gloednieuw politiecommissariaat. Toen twee arbeiders van de firma Hooyberghs uit Arendonk dinsdagmiddag werkzaamheden in een regenput in het gebouw wilden uitvoeren, liep het mis.

Te weinig zuurstof

De twee mannen waren zelf afgedaald in de put en wilden de houten bekisting van de put verwijderen. “In de put zijn de twee mannen onwel geworden en gevallen. Het zuurstofpeil in de put lag veel te laag”, vertelt brandweerluitenant Koen Desmet.

In het stilstaand water in de put zaten bacteriën die het zuurstof uit de afgesloten put hadden onttrokken. De andere arbeiders op de werf probeerden hun collega’s nog uit de put te halen, maar merkten dat ook zij bevangen raakten door het zuurstoftekort.

Hugo Claus overleed ter plekke. Zijn collega, eveneens een Kempenaar, kon door de brandweer ontzet worden. Hij werd naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem gevoerd en verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar.

Claus werkte jaarlijks als vrijwilliger op het Kempense metalfestival Graspop.

Lees meer in de Gazet van Antwerpen, blz. 3

SARE/VTT Foto's BFM, GVA

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio