Drukte Steenweg op Gierle neemt toe

De Steenweg op Gierle is al vele jaren een doorn in het oog van heel wat Turnhoutenaren (en bezoekers). Vooral tijdens de spitsuren durft de gewestweg wel eens volledig dichtslibben in beide rijrichtingen.

drombouts

Recent met de komst van winkelpark XXL en nu Albert Heijn en dan ook nog eens Decathlon en MediaMarkt (Parklaan), dreigt het verkeer nog meer toe te nemen. In het verleden was er sprake van ventwegen en kruispunten die heringericht zouden worden, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

"We zijn ons bewust van de drukte op de weg", aldus Peter Bruyninckx van AWV. "Maar wij zijn uiteraard niet diegene die de vergunningen voor de winkels geven. "We starten in 2014 met een zeer uitgebreide en grondige studie voor een betere inrichting van de weg. Een timing voor een herinrichting kunnen we nog niet geven."

Het stadsbestuur zelf beseft ook dat de weg te veel verkeer te slikken krijgt. "Aanvragen voor textiel of schoenen bijvoorbeeld worden zeker al niet meer toegestaan", aldus schepen Tom Vermissen (N-VA). "Andere aanvragen kunnen we niet weigeren als ze aan de voorwaarden voldoen. Voorlopig zijn er echter geen nieuwe zaken op komst."

VTT

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio