Partizan strandt in derde voorronde Champions League

Partizan Belgrado heeft zich dinsdagavond niet kunnen plaatsen voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League voetbal. De Servische landskampioen moest in de derde voorronde over twee duels zijn meerdere erkennen in het Bulgaarse Ludogorets.

drombouts

De Bulgaren hadden de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen en gingen dinsdagavond na een treffer in de slotfase met een 0-1 zege aan de haal in Belgrado.

Bij Partizan speelde de 18-jarige aanvaller Aleksandar Mitrovic (foto) een volledige partij. De éénvoudige international, die onlangs nog schitterde op het EK onder negentien jaar, wordt fel gegeerd door landskampioen Anderlecht en nu Partizan zich niet meer voor de groepsfase van het kampioenenbal kan plaatsen, zou de transfer van de spits misschien wel eens in een stroomversnelling kunnen komen.

Partizan wordt wel opgevist in de vierde en laatste voorronde van de Europa League, Ludogorets stoot door naar de play-offs van de Champions League.

Andere uitslagen:

Maccabi Tel-Aviv (Isr)-

FC Bazel (Zwi)

3-3 (heen: 0-1)

Steaua Boekarest (Roe)

- Dinamo Tbilissi (Geo) 1-1 (2-0)

Maribor (Slo)

- APOEL Nicosia FC (Cyp) 0-0 (1-1)

Skenderbeu (Alb) -

Shakhter (Kaz)

3-2 (0-3)

Fenerbahçe (Tur)

- Salzburg (Oos) 3-1 (1-1)

Grasshoppers Zürich (Zwi) -

Lyon (Fra)

0-1 (0-1)

De winnaars spelen de barrages van de Champions League (loting op 9 augustus, heenwedstrijden op 20 en 21 augustus en terugmatchen op 27 augustus).