Braziliaanse tiener vermoordt ouders, grootmoeder en oudtante

Een dertienjarige Braziliaanse jongen wordt ervan verdacht zijn ouders - allebei politieagent - grootmoeder en oudtante te hebben vermoord, om vervolgens zoals steeds naar school te vertrekken. Pas na de lessen zou hij ook zichzelf door het hoofd geschoten hebben, aldus de politie van Sao Paulo.

drombouts

De vijf lichamen zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangetroffen in de twee woningen op hetzelfde perceel van de familie. Camerabeelden tonen dat de wagen van de moeder de nacht voordien omstreeks 1.15 uur geparkeerd werd in de buurt de school van de jongen.

De politie vermoedt dat het om de jongen zelf ging. Bij het ochtendgloren is immers iemand met een rugzak uitgestapt, waarna die persoon zich naar het schoolgebouw begaf. De jongen woonde maandag ook zeker de lessen bij en liet zich aan het het einde van de schooldag thuis afzetten door de vader van een vriend.

In het huis van de slachtoffers zijn minstens twee wapens aangetroffen. Een revolver in de rugzak die de jongen mee naar school had genomen en het dienstwapen van zijn vader, dat naast het lichaam van de jongen werd teruggevonden. De jongen had een schotwonde aan de linkerslaap.

Van een wraakactie door criminelen tegen de ouders, die beiden voor de politie werkten, is volgens de lokale autoriteiten geen sprake. Het huis was niet overhoop gehaald en er was geen enkel spoor van inbraak.

Belga