Schuimkop brengt leven in rimpelfontein Grote Markt

Nog deze maand neemt Lier de zogenaamde rimpelfontein op de hoek van de Grote Markt met de Florent Van Cauwenberghstraat onder handen.

Jan Van De Poel

Lier pompt welgeteld 2543 euro extra in deze waterpartij om die voor de voetgangers op de Grote Markt beter zichtbaar te maken. Van bij de heraanleg van de Grote Markt is die fontein omstreden.

"Aangezien de huidige waterpartij slechts een beperkt rimpeleffect heeft, krijgen we nog steeds meldingen van personen die er in sukkelen. De installatie van een schuimkop die een waterstraal tot twee meter doet opspuiten, moet daarmee komaf maken. De aanvankelijke kostprijs van 293403 euro exclusief btw voor de aanleg van de huidige fonteinen op de Grote Markt in acht genomen, kunnen we met een kleine extra investering veel resultaat bereiken", stelt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

Ook de twee kleine fonteinen nabij het Lierse stadhuis ontsnappen niet aan aandacht. "De drinkfontein pal naast het stadhuis is momenteel buiten werking, nadat dieven die onlangs hebben proberen te stelen. Er moet nog worden bekeken hoe dat op te lossen", bevestigt Bert Wollants. "De aanblik van het fonteintje tussen het stadhuis en het Felix Timmermansplein is momenteel niet alles. Het zal een omranding krijgen, zodat het water ervan niet langer op de grond terechtkomt. Op het fonteintje is ook al een sticker bevestigd om voorbijgangers er attent op te maken dat het geen drinkfonteintje is." JVdPo, CVR Foto Joren De WeerdtMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio