Arendonkse atleet is sterkste in Italië

Oriëntatieloper Roger Hendrickx werd maandag wereldkampioen in de sprint in talië. Hij had voor de wedstrijd over een afstand van 2,2 kilometer met 14 controleposten minder dan 18 minuten nodig.

Dominick Rombouts

Roger Hendrickx doet al bijna dertig jaar aan oriëntatielopen. In het begin combineerde hij de sport samen met het atletiek, waar hij zich vooral toelegde op het veldlopen en de steeple-race. Maar sinds een aantal jaren focust de atleet zich op het oriëntatielopen. En dat doet hij met succes, want na een zevende plaats in Corsica en een zesde plaats in 2012 in Lausanne, haalde Roger Hendrickx afgelopen maandag goud in het Italiaanse Sestrière.

Hendrickx raakte in de finale door tweede te eindigen in de kwalificaties. In die finale, een wedstrijd over 2,2km met een hoogteverschil van 65m en met 14 controlepunten, kwam de atleet na 17'50 over de streep. Daarmee was hij vier seconden sneller dan de Noor Tom a. Karlsen en 25 seconden dan de de Brit Bill Hanley.

"Ik ben al erg lang lid van de Kempische Oriëntatie Lopers", vertelt de Arendonkse atleet. "In het begin combineerde ik de sport met atletiek bij de Arendonkse Atletiekclub, ARAC. Nu focus ik op het oriëntatielopen. Ik ben uiteraard erg blij met deze gouden medaille. Het is het resultaat van heel wat uren trainen."

Die training doet Roger Hendrickx meestal in de Arendonkse bossen. "Ik vertrek het liefst van thuis. Ik train dan alleen of met mijn kinderen", weet de kersverse wereldkampioen. "Ook mijn zonen en mijn dochter doen aan oriëntatielopen. Wannes liep hier in Italië ook mee in de wereldkampioenschappen. Hij eindigde 17de in de sprint voor mannen 35. En zijn broer Pieter werd begin juli nog 35 ste op het wereldkampioenschap voor zijn klasse in het Finse Vuokatti."

Ondanks de gouden medaille blijft Roger Hendrickx toch erg bescheiden. "Ik vind het leuk dat er door mijn overwinning wat meer aandacht gegeven wordt aan onze sport", reageert de wereldkampioen. "Maar voor mij gaat het in de sport toch vooral om de jeugd. Ik hoop dat zij ook goeie resultaten mogen blijven behalen en het orientatielopen mee onder de aandacht kunnen brengen."

Met de overwinning in de sprint is het Italiaanse programma nog niet afgelopen voor Roger Hendrickx. Later deze week neemt bij ook nog deel aan de wedstrijd over de lange afstand.

TCLA

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio