Foorkramers nemen hun plaats in

De foorkramers hebben hun blijde intrede gemaakt op de Grote Markt. Vanaf vrijdagavond is het voor jong en oud weer tijd voor twee weken kermisplezier.

Toon Verheijen

De 77 standhouders van de jaarlijkse augustusfoor zijn er helemaal klaar voor. Ze hebben sinds gisterenavond hun plaats ingenomen op de Grote Markt (65), Zegeplein (2) en Turnova (10). Vanuit alle zijstraten kwamen ze opgereden. Plaatsmeester Luc Gils was nog tot gisterennamiddag bezig om de laatste keer alles op te meten. "We hebben, ook op vraag van de eigenaar van Turnova, iets meer kramen daar gezet", vertelt Luc Gils. "Dan komt daar ook iets meer volk. Op de Grote Markt zelf hebben we nu ook het probleem met de middengang opgelost. Die was vorig jaar eigenlijk iets te smal. Nu zouden de hulpdiensten wel overal moeten doorkunnen."

De kermis duurt van 9 tot en met 22 augustus. Net geen drie weekends dus. "De foorkramers zouden dat wel graag hebben, maar er is een compromis gezocht met de marktkramers die normaal op de Grote Markt staan. Die blijven ook liefst zoveel mogelijk op hun vertrouwde stek staan."

De blijde intrede werd vroeger altijd ruim op voorhand aangekondigd door het stadsbestuur. Dat was nu niet het geval, al was er toch wat muzikale animatie voorzien. De publieke opkomst was dan ook minder ook al zaten de terrassen aardig vol. "We hebben dat bewust niet te veel reclame gemaakt omdat het toch weer een nieuwe opstelling is", aldus schepenen Sis Stijnen (CD&V) en Willy Van Geirt (N-VA). "Te veel belangstelling is dan ook niet goed. Maar we hopen dat het vooral een goede kermis wordt voor iedereen."

Foto Guy Van Nieuwenhuysen

Toon Verheijen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio