Verdachte verkrachting Reggae Geel blijft in de cel

Een van de twee mannen die een vrouw zou hebben verkracht op de camping van Reggae Geel blijft in de cel. Zijn kompaan is vrijgelaten. De verdediging gaat in beroep, want de man heeft naar eigen zeggen niets verkeerd gedaan.

Toon Verheijen

De lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout arresteerde afgelopen vrijdagavond de Rotterdammers Olivier H. en Shailesh B., van Surinaamse afkomst, in de omgeving van het festivalterrein van Reggae Geel. De twee zouden in de omgeving van de camping een 44-jarige vrouw uit Laakdal hebben verkracht. Een van de twee verscheen dinsdag voor de raadkamer op verdenking van verkrachting. Hij ontkent in alle toonaarden en is volgens zijn raadsman stomverbaasd over zijn verdere aanhouding.

Zijn kompaan werd maandag al vrijgelaten door de onderzoeksrechter na een tweede verhoor. "Ik had inderdaad zijn vrijlating gepleit", zegt de Mechelse raadsman Karel Loncke van beschuldigde Shailesh B., de enige van de twee Rotterdamse vrienden die nog in de cel zit. "Er is volgens hem geen sprake van een verkrachting. Er is ook helemaal geen officiële aangifte gedaan. De vrouw heeft zelf verklaard dat ze eigenlijk van niets weet."

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen.

Toon Verheijen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio