Vrouw die dochter wurgde op 13 augustus voor KI

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft de zaak van Rita S. (62) dinsdag op vraag van de verdediging uitgesteld naar 13 augustus. "Ik ga opnieuw voor haar vrijlating pleiten en hoop tegen dan een opvangplek voor haar gevonden te hebben", zegt haar advocaat Ergün Top.

drombouts

Rita S. uit Bornem doodde vorige maand haar 28-jarige dochter die het syndroom van Down had. Ze probeerde zich daarna van het leven te beroven met slaappillen, maar kon gered worden. Na haar aanhouding kreeg ze echter een hersenbloeding, waarvan ze intussen goed herstelt.

"Ik heb een gesprek met haar kunnen voeren, al verliep dat wel wat moeizaam. Haar geheugen hapert ook een beetje: het ene moment kan ze zich de feiten herinneren, het andere moment niet meer", zegt meester Top.

Hij vindt dat zijn cliënte niet thuis hoort in de gevangenis en gaat daarom een alternatief zoeken om volgende week aan de kamer van inbeschuldigingstelling te kunnen voorleggen. De raadkamer in Mechelen had haar aanhouding eerder al verlengd.

MEER OVER Bornem

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio