Babysit ontkent overleden kind mishandeld te hebben

Een 32-jarige babysit uit Antwerpen is aangehouden op verdenking van doodslag op een achttien maanden oude baby. Het jongetje werd op 26 juli met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar het korte tijd later overleed. De vrouw ontkent echter dat ze het kind pijn deed.

drombouts

Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek loopt naar het verdacht overlijden. "Er zijn aanwijzingen dat het slachtoffertje op een gewelddadige wijze om het leven kwam. De juiste omstandigheden waarin de baby kwam te overlijden, maken het voorwerp uit van verder onderzoek", aldus het parket.

De moeder, die in Turnhout woont, bracht haar zoontje Requell op 26 juli naar een babysit in Antwerpen. Die stelde in de namiddag vast dat de baby niet meer bewoog. Het kind werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon niet meer gered worden.

De babysit werd aangehouden en is afgelopen vrijdag voor de raadkamer verschenen, die haar aanhouding verlengde. De vrouw ging daartegen in beroep en verschijnt wellicht volgende week voor de kamer van inbeschuldigingstelling.

"Ze ontkent dat ze het kind geslagen of geschud heeft. Toen de baby 's morgens door zijn mama werd afgezet, was hij al heel apathisch. Ze heeft de moeder nog verschillende keren gebeld en verwittigde dan uiteindelijk zelf de hulpdiensten. Het lichaampje vertoonde verschillende kwetsuren en forensisch onderzoek zal nu moeten uitwijzen hoe recent die zijn", zegt advocaat Johan Vangenechten.

Belga

Foto WH: Het pand (tweede van rechts) in de Osystraat waar de baby gewond raakte en uiteindelijk stierf

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio