1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Onverwacht zes roggen geboren in Aquatopia

Verzorgers in het Antwerpse Aquatopia keken raar op toen afgelopen zaterdag een van de twee nieuwe gitaarroggen in het haaienaquarium zes nieuwe roggen ter wereld zette. De zwangerschap werd niet vermoed.

drombouts

Nog maar sinds enkele weken telt Aquatopia in Antwerpen twee nieuwe gitaarroggen, die vanuit Turkije overkwamen. Sinds een aantal dagen zat een van de gitaarroggen afgezonderd op het duikersplatform van het haaienaquarium. Het dier had volgens de verzorgers behoefte aan rust en werd daarom van de andere dieren gescheiden.

"Een gelukkig toeval", klinkt het bij Aquatopia, "want nog geen week later zagen de dierenverzorgers zes kleine gitaarroggen geboren worden. Twee van de roggetjes werden doodgeboren. De overige vier stellen het goed."

De pasgeboren roggen zijn ongeveer 25 cm groot. Voor de veiligheid worden ze apart gehouden om ze goed op te volgen en te voederen.

De gitaarrog is een wijdverspreide soort in de ruime wateren rondom Indonesië en wordt tot 4 meter groot. Door vangst voor consumptie en bedreiging van de mangroveleefgebieden is de soort ook erg kwetsbaar.

De roggensoort heeft door zijn langwerpige vorm, rugvinnen en spitse snuit wat weg van een haai. Gecombineerd met het platte hoofd heeft de rog ook het uitzicht van het instrument waarnaar het genoemd is.

Foto's Aquatopia

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio