Apple ruilt "nagemaakte" USB-opladers om na fatale elektrocutie

Klanten van Apple die na de recente berichten over twee elektrocuties van iPhone-gebruikers twijfelen aan de betrouwbaarheid van hun USB-oplader, kunnen die binnenkort in een Apple Store omruilen. Voor ongeveer 10 dollar kunnen ze een echte Apple-USB-oplader kopen. Dat staat dinsdag op een weblog van de Amerikaanse technologiegigant.

sboeynaems

"Recente gebeurtenissen suggereren dat bepaalde adapters die werden gemaakt door derde partijen of die werden nagemaakt, mogelijk niet correct gefabriceerd werden en tot veiligheidsproblemen kunnen leiden", schrijft Apple. Vanaf 16 augustus kunnen klanten die nu twijfelen aan de betrouwbaarheid van hun oplader, in een Apple-winkel terecht. Ze moeten de adapter meenemen en hun iPhone, iPad of iPod, zodat het serienummer kan worden genoteerd. Het aanbod geldt tot 18 oktober.

Apple opende in juli een onderzoek na de dood van een Chinese vrouw. Zij overleed nadat ze was geëlektrocuteerd terwijl ze haar iPhone aan het opladen was met een lader die niet door de fabrikant is goedgekeurd. Nadien kwamen er nog berichten over een tweede, niet-fatale elektrocutie in China.

Het blogbericht preciseert niet of de actie wereldwijd geldt. Bij Apple Benelux was dinsdagnamiddag niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor meer uitleg.

Belga

Foto AFP