Anthony Charteau bergt zijn fiets op

Anthony Charteau zet over twee maanden een punt achter zijn wielercarrière. Dat zegt de 34-jarige Fransman dinsdag aan het dagblad Ouest-France.

dvansant

"Sinds vorige winter speelde ik met het idee afscheid te nemen", vertelt de renner van Europcar, die in 2010 de bergtrui veroverde in de Ronde van Frankrijk.

"Ik hou van mijn sport maar van huis weg zijn, is zwaar. Ik heb het gevoel dat ik mijn kinderen niet zie opgroeien. Bovendien biedt de huidige manier van koersen steeds minder kansen voor renners zoals mezelf, de 'baroudeurs'. Tot slot slaag ik er niet meer in mijn niveau van 2010 te bereiken."

Charteau, afkomstig uit Nantes, is dertien jaar profrenner. Hij debuteerde in 2001 bij Bonjour en droeg daarna het shirt van Crédit Agricole, Caisse d'Épargne en Bouygues Telecom (nu Europcar).

Naast de bolletjestrui won Charteau ook een rit in de Ronde van Catalonië 2005, de eindzege in de Ronde van Langkawi 2007 en een rit over de Tourmalet in de Route du Sud 2011. De voorbije twee jaar werd hij door zijn ploeg niet geselecteerd voor de Tour.

Belga Archieffoto Reuters