Dertien mensen ontvoerd en gedood in Pakistan

Gewapende militanten hebben dinsdag 13 mensen gedood nadat ze hen hadden gekidnapt uit bussen bij een valse controlepost in de zuidwestelijke Pakistaanse provincie Baloechistan. Dat melden officiële bronnen.

dvansant

"Militanten namen 13 mensen mee naar de bergen en vermoordden hen", aldus politiechef Niaz Ali. "De lichamen werden voor identificatie overgebracht naar Quetta."

Een woordvoerder van het paramilitaire Grenskorps in Quetta meldde dat alle slachtoffers arme werknemers zijn uit Punjab, die op weg naar huis waren na het Eid-festival, dat het einde van de ramadan viert.

Volgens de woordvoerder werd bij een ander incident in dezelfde regio een soldaat gedood door onbekende gewapende mannen. Hij meent dat militanten van de Balochistan Liberation Army, een groep militanten die strijden voor de onafhankelijkheid van Baloechistan, verantwoordelijk zijn voor de moorden.

"We hebben de veiligheidsmaatregelen verhoogd in de regio waar de incidenten plaatsvonden en zullen een operatie opstarten om de daders op te pakken", aldus Waseh.

Belga Foto Reuters