Eén trekt kaart van jong talent in nieuw TV-seizoen

Komend najaar wil Eén jong talent veel kansen geven. "Naast onze vaste waarden zetten we volop in op jonge programmamakers en jonge productiehuizen", zegt netmanager Jean Philip De Tender. Naast de populaire, vaste afspraken met de kijker pakt de VRT-zender uit met elf gloednieuwe programma's.

sboeynaems

Eén wil naar eigen zeggen de lat voor fictie van eigen bodem nog steeds hoog leggen. De eerste blikvanger daarbij wordt "Albert II", een vijfdelige fictiereeks over het Belgisch koningshuis die geworteld is in de historische realiteit. Een ander speerpunt wordt "De Ridder", de nieuwe, langlopende misdaadreeks met Clara Cleymans in de hoofdrol. Ze speelt er de jonge openbare aanklager Helena De Ridder. De nieuwe fictiereeks "Eigen Kweek" volgt het relaas van een familie aardappeltelers die na financiële rampspoed cannabis begint te kweken.

Jong talent krijgt kansen

Eén geeft met programma's als "Missie Mosango" en "Bye Bye Mama" kansen aan jong talent. In "Missie Mosango" trekken zes jonge Vlaamse hulpverleners naar Afrika voor werk in een ziekenhuis in de brousse van Congo. Twee jonge mannen uit de Kempen trekken in "Bye Bye Mama" op reis. Ze krijgen enkele hallucinante opdrachten mee en bezoeken in acht maanden tijd acht landen.

Voorts pakt Eén uit met "Birthday", een nieuwe docureeks van Lieve Blancquaert, waarin ze uitzoekt wat het betekent op een bepaalde plaats in de wereld geboren te worden. Peter Van de Veire presenteert "Sing that Song", een nieuwe versie van de muzikale quizshow "De Notenclub". Tom Waes gaat in "Reizen Waes" op zoek naar vreemde vakantiebestemmingen die de gemiddelde toerist links laat liggen. Eva Daeleman presenteert later dit najaar nog een nieuw lifestyleprogramma en Ben Roelants gaat in "De Televisieroute" op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie. Er komen ook nieuwe reeksen van vorig jaar gelanceerde programma's, waaronder "Twee tot de Zesde Macht", "Beroepen zonder Grenzen" en "Vroeger of Later".

Belga

Beeld Photonews: netmanager Jean Philip De Tender