Drie Vlaamse producties geselecteerd voor filmfestival Montréal

De Vlaamse films 'Brasserie Romantiek', 'Norman' en 'Perfect Drug' vervolledigen de Vlaamse selecties voor het 37ste Wereldfilmfestival van Montréal. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag.

mceulemans

Met de aankondiging dinsdag van de selectie films in het Focus on World Cinema-panorama is het volledige programma bekend van het filmfestival, dat van 22 augustus tot 2 september loopt. Naast Joël Vanhoebroucks debuut 'Brasserie Romantiek' vinden we in deze sectie ook de korte films 'Norman' van Robbe Vervaeke en 'Perfect Drug' van Zonhovenaar Toon Aerts terug.

7 Vlaamse producties

In totaal doen in Montréal vier Vlaamse speelfilms en drie Vlaamse korte films mee. Eerder maakte het Wereldfilmfestival van Montréal al de selectie bekend van 'Het vonnis' van Jan Verheyen, dat in Officiële Competitie wordt vertoond. 'Marina' van Stijn Coninx wordt in het World Greats luik van de Officiële Selectie vertoond. Bart Van den Bempts speelfilmdebuut '82 dagen in april' dingt mee naar de Zenith-prijzen in de Competitie voor Eerste films. En ook 'Wolfsmelk', de korte film van Hans Vercauter, haalde de Officiële Competitie voor Korte Films.

Belga, archieffoto