1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verdachte van moord op Aurore blijft aangehouden

De 29-jarige man die aangehouden werd op verdenking van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere, blijft een maand langer in de cel. De raadkamer in Gent heeft dinsdagmorgen zijn aanhouding bevestigd, zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten. De verdediging gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

jrosquin

De verdachte werd vorige week dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week maandag aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd.

Vrijdag werd de zitting van de raadkamer, die beslist over de verdere aanhouding, uitgesteld omdat de verdachte een poging tot zelfdoding had ondernomen. De man werd naar het ziekenhuis Jan Palfijn gebracht, maar het aanvankelijke levensgevaar was snel geweken.

Niet in beroep

De man van Russische afkomst verscheen dinsdagmorgen voor de raadkamer in Gent. "Mijn cliënt blijft aangehouden. Ik heb zijn vrijlating niet gevraagd en we gaan ook niet in beroep tegen de verdere aanhouding. Zijn toestand is naar omstandigheden goed, gelet op de zelfmoordpoging. Ik denk dat ook zijn psychische toestand oké is", zegt advocate Katrien Van der Straeten (foto).

De verdediging vraagt dat de onderzoeksrechter de versie van de verdachte laat onderzoeken. De man zou beweren dat hij moest toekijken terwijl drie andere personen Aurore ombrachten. "Ik ga geen details geven over de verklaring van mijn cliënt, maar de onderzoeksrechter moet nagaan of wat hij vertelt kan kloppen. Er zijn inderdaad aanwijzingen tegen hem, maar hij heeft voor elke aanwijzing een verklaring. We zitten in het beginstadium van het onderzoek en het moet à charge en à décharge gevoerd worden. Hij zegt duidelijk dat hij de vrouw niet vermoord heeft", zegt Van der Straeten.

Belga

Foto boven: de verdachte Andrei G. (links) en het slachtoffer Aurore Ruyffelaere Foto onder: advocate Katrien Van der Straeten