Uitbater café Salvator neemt Den IJzer over

Acht jaar nadat hij café Salvator op de Mechelse Grote Markt heeft overgenomen, zwaait Claudy Knops voortaan ook de plak in het café naast zijn deur: Den IJzer. Zo ontpopt de sympathieke cafébaas zich stilaan tot koning van de volkscafés op de Grote Markt.

Sven Van Haezendonck

"Met de overname schakel ik uiteraard een stukje concurrentie uit", zegt Claudy (51). Samen met zijn partner Nadia Alouad M'Hand (47) geeft hij elke dag het beste van zichzelf in Salvator, een volkskroeg die net niet de klok rond open is. Eens de nodige opfrissingen zijn gebeurd, tappen Claudy en Nadia met hun team binnenkort ook pinten in Den IJzer. Dat volkscafé heeft een maand geleden de deuren gesloten.

Sinds voormalig uitbater Rudy Van Looy begin 2010 zijn zaak na 25 jaar had overgelaten, werd de kroeg uitgebaat door verschillende mensen. Met gemengd succes. "Ik zie er zeker het potentieel van in, van Den IJzer. Wij willen er een ambiancecafé van maken, waar de mensen een dansje kunnen placeren. Daar is in Mechelen vraag naar", vertelt Claudy. De openingsuren van Den IJzer wil hij gedeeltelijk afstemmen op die van Salvator.

Knops: "In Salvator starten wij elke dag al om 6u en dat blijft ook zo. Den IJzer wil ik samen openen met de andere cafés op de Grote Markt, zo omstreeks 9u30. Bedoeling is dan wel dat wij in Salvator tegen de avond aan afbouw, om rond 22u te sluiten. Klanten kunnen daarna terecht in Den IJzer. Die zaak is ook groter, en leent zich meer tot een feestje." Voor de eerste dag van de Cavalcade op zondag 25 augustus hoopt Knops Den IJzer opnieuw open te hebben.

SVH

Foto Marc Aerts

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio