Blessure houdt Boonen uit Eneco Tour

Het rampenjaar van Tom Boonen zet zich schaamteloos verder. De Kempenaar moest recent de Ronde van Denemarken laten schieten en ziet nu ook de Eneco Tour aan zich voorbijgaan. "Ik ben echt teleurgesteld", aldus Boonen. "2013 was mijn jaar nog niet."

jrosquin

Officieel heet het een zitvlakblessure te zijn maar het 'ongemak’ dat Tom Boonen sinds het einde van de Ronde van de Waalse Gewesten van de fiets houdt, situeert zich aan ‘s mans gevoeligste zone. “Ik ben serieus aan het sukkelen”, verklaarde Boonen aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb mijn zitvlak opengereden op de slechts mogelijke plaats.”

Boonen sukkelde in het verleden al met een gelijkaardige blessure. In de Vuelta van 2011 omschreef hij het zelf als ‘een gat in mijne zak'. Dat gat houdt hem nu ook uit de Eneco Tour. Boonen ging gisteren alvast langs bij ploegdokter Yvan Vanmol maar die onthield zich van commentaar en verwees naar de officiële berichtgeving van het team. Dinsdag kwam de mededeling dat Boonen niet zou starten.

Naast de fysieke terugslag betekent deze nieuwe blessure ongetwijfeld ook een zware mentale tik voor de Kempenaar die dit jaar al veel pech moest verwerken. Boonen neemt nu de tijd om zijn blessure te laten genezen. "Ik ben teleurgesteld dat ik niet kan starten in de Eneco Tour", aldus Boonen. "Maar het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om van deze blessure te herstellen. Ik moet zeggen dat 2013 nog niet mijn jaar was. Nu moet ik beter worden en er staan tegen de wedstrijden in september, al kan ik nog niet zeggen wanneer ik terug in competitie zal treden."

GVDL

Foto: Belga