Ivo Belet kiest voor Vlaams parlement

Ivo Belet (CD&V) verlaat volgend jaar het Europees parlement en kiest voor Vlaanderen. Volgens Belet zijn de Europese plaatsen duur geworden met Marianne Thyssen en mogelijk ook Yves Leterme. Dat vertelt de Hasseltse politicus zelf in De Standaard.

fvranckx

Belet is nu bezig aan zijn tweede termijn in het Europees parlement. CD&V-voorzitter Wouter Beke zou Belet nu het lijstduwerschap hebben aangeboden voor de Vlaamse verkiezingen in 2014.

"Ik ben niet uitgekeken op dat Europees Parlement, integendeel. Ik ga het laatste jaar ook nog mijn uiterste best doen. Maar de plaatsen zijn erg duur geworden. Het risico om er niet bij te zijn, was reëel. Ik zou hebben moeten knokken om de laatste zetel", vertelt hij in de krant.

"In het Vlaams Parlement kan ik het best mijn huidige specialiteiten, sport en energie, voortzetten. Ik zal in elk geval een stevige campagne moeten voeren. U mag echt niet denken dat een lijstduwer automatisch verkozen is. Maar naast lijsttrekker blijft het de meest opmerkelijke plaats."

Foto JJ