Schade aan stadion door windhoos brengt match van zaterdag in gevaar

Een aannemer gaat dinsdag vanaf 10 uur aan de slag om de schade te herstellen die het stadion van eersteklassevoetbalclub SK Lierse maandagavond heeft geleden toen er een windhoos passeerde. "We hopen dat de wedstrijd van komende zaterdag kan doorgaan", aldus clubwoordvoerder Ben Bruynseels.

jrosquin

"De windhoos ging recht over het stadion en veroorzaakte heel wat schade", aldus Bruynseels. "Grote delen van het dak van tribune 1, de hoofdtribune, zijn weggewaaid. Een aantal stoeltjes zijn kapot."

De hoofdtribune is momenteel afgesloten, maar een aannemer kan vanaf dinsdagvoormiddag de herstellingswerkzaamheden starten, zo is met de brandweer afgesproken. Ook de verzekeringsmaatschappij kwam al langs.

"Het stadion van Lierse werd getroffen door een windhoos. Dit is de schade", schreef de voetbalclub maandagavond op zijn Facebook-pagina bij een foto van de schade. "Tegen zo'n natuurgeweld is ook ons stadion niet bestand."

Cercle

SK Lierse ontvangt normaal zaterdag om 20 uur Cercle Brugge in het Herman Vanderpoortenstadion op de derde speeldag van de Jupiler Pro League.

Foto: BFM