Daan: "Ik was onzeker, niet dronken"

Hij was níet dronken op het podium van Linkerwoofer. Dat zegt Daan twee dagen na zijn veelbesproken en véél te kort optreden op Linkeroever. “Ik was onzeker omdat ik mijn teksten nog niet uit het hoofd ken”, zegt hij.

jrosquin

Als de begeleidingsband van een artiest het vroegtijdig voor bekeken houdt en het boegbeeld alleen achterlaat op het podium, is er iets aan de hand. Het overkwam Daan zaterdag op Linkerwoofer in Antwerpen.

Onzeker

Dat hij stomdronken was en nog nauwelijks zijn eigen teksten kon zingen, werd gezegd en geschreven. Maar wie de beschikbare YouTube-beelden bekijkt, vindt daar niet meteen bewijs van terug. Wel maakte Daan een voor zijn doen erg onzekere indruk en hij spiekte geregeld van de tekstvellen op zijn lessenaar. “Ik was niet dronken”, zegt hij. “Een halfuur voor een optreden drink ik altijd één of twee glazen rode wijn om in de sfeer te komen, meer niet.”

"Moeilijke set"

Wat er dan wél misliep? “Een optreden moet technisch juist zitten, en dat was niet het geval op Linkerwoofer. We speelden er een moeilijke set met songs waarvan ik de soms ellenlange teksten nog niet uit het hoofd ken. Wat ik wel verrassend vond: de schaal waarop dit verhaal een eigen leven is gaan leiden. Dat was er toch óver, ik ben daar echt van geschrokken.”

Daan is vastbesloten om de draad terug op te pikken. “Zaterdag spelen we op de Lokerse Feesten en daar zal ik het tegenovergestelde laten zien van mijn optreden op Linkerwoofer. Dat ben ik het publiek verschuldigd. En ook mijn groep, want die bestaat uit steengoede muzikanten die - terecht - van mij verwachten dat ik even scherp speel als zij.”

Jo Smeets

Foto: Daan op Linkerwoofer

Lees het hele interview in de dinsdagkrant.

Lees ook: