Parket onderzoekt dood van baby met bijtsporen en blauwe plekken

Een Turnhoutse baby van anderhalf jaar is in Antwerpen overleden aan zware verwondingen. Het parket voert een onderzoek naar de dood.

jrosquin

Baby Requell - zoon van Surinaamse ouders - werd op 26 juli in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar het kind later overleed.

Requells vader woont in Suriname, de moeder in Turnhout. Ze had haar kindje ‘s morgens naar de Surinaamse babysit Miriam M. gebracht in de Antwerpse Osystraat. Daarna ging ze werken. Miriam M. stelde in de namiddag vast dat het kindje niet meer bewoog. Hulpverleners en politie kwamen ter plaatse.

De baby leefde nog, maar zijn overlevingskansen waren bijzonder klein. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en overleed niet lang daarna.

Babysit

De dokters bestempelden het overlijden als verdacht en het parket startte een onderzoek. Naar verluidt vertoonde het lichaam van de baby blauwe plekken en zelfs bijtsporen.

De babysit zit voorlopig in de cel, maar het is nog niet duidelijk of ze effectief verantwoordelijk is voor de dood van de jongen.

AK

Foto: WH Het pand in de Osystraat waar de baby gewond raakte en uiteindelijk stierf