Minstens 5 doden bij schietpartijen in VS

Bij twee schietpartijen in de Verenigde Staten zijn in totaal minstens vijf mensen om het leven gekomen. In het stadhuis van het plaatsje Ross in de staat Pennsylvania schoot een man op leden van de gemeenteraad. Drie mensen kwamen om. In het Californische Salinas werden twee mensen gedood in een restaurant. Daar lag een ruzie aan de basis van de schietpartij.

fvranckx

In Ross drong maandagavond een man het stadhuis binnen en daar opende hij het vuur op leden van de gemeenteraad. Een aanwezige kon de aanvaller overmeesteren, maar drie mensen stierven ondertussen door de kogelregen. Volgens de zenders MSNBC en NBC zou de dader ook gewond geraakt zijn door een kogel uit zijn eigen wapen. Over zijn motief is voorlopig niets bekend.

In Salinas, een stad een 150-tal kilometer ten zuiden van San Francisco, zouden meerdere mensen in een restaurant ruzie hebben gemaakt. Op de parkeerplaats voor de eetgelegenheid werden daarna schoten gelost. Twee mannen van 22 en 28 jaar oud kwamen om het leven, vijf andere mensen raakten gewond, zo meldt de politie, die uitgaat van een ruzie tussen rivaliserende bendes.

Belga, beeld YouTube